CCPS investicije

CCPS investicije

Topigs Norsvin proširuje svoj CCPS program. CCPS označava Kombiniranu Ukriženu i Čistorasnu Selekciju. Tradicionalni uzgojni programi tijekom selekcije koriste performanse čistokrvnih linija za procjenu uzgojnih vrijednosti čistokrvnih životinja. Također je i to dobro poznato, da učinkovitost čistokrvnih životinja ne može uvijek biti u potpunosti u korelaciji sa ukriženim životinjama.

Pojedine osobine čistorasnog uzgojnog okruženja ne podudaraju se jedan na prema jedan sa proizvodnim okruženjem naših partnera. Genetičari Topigs Norsvina su izračunali korelaciju izmežu čistokrvnih is ukriženih životinja po pitanju jedne tako važne osobine, kao što je unos hrane. Ova korelacija je 71%-na.

U cilju toga, da što više opslužimo naše partnere, Topigs Norsvin je unio u procjenu uzgojnih vrednosti podatke i sa farmi koje proizvode robu. Mi smo to već počeli devedesetih godina. Trenutno u programu postoje podaci o 50.000 ukrštenih tovljenika koji imaju poznato porijeklo. Uvođenje genomske selekcije u uzgojni program čini uporabu podataka ukriženih životinja još učinkovitijom.

CCPS program je nedavno proširen. Nizozemski Kerssies & Spreeuwenberg i kanadski Blumengart Colony CCPS krda proizvode sa ukrižavanjem TN70 x Tempo. Skoro je umetnuta u proizvodnju jedna štala u Mijnheeru koja je osposobljena za obeležavanje pojedinačnog unosa hrane. Ova farma koja se nalazi u Nizozemskoj proizvodi TN70 x Top Pi životinje.

Sa ovim novim lokacijama možemo da razvijamo CCPS program i našim partnerima možemo ponuditi svinje najboljeg mogućeg kvaliteta. Ukoliko bi ste željeli saznati više o našem CCPS programu, molimo Vas da se interesirate u našem uredu u Budimpešti.

Više vijesti